Bedemand Sakskøbing

Sakskøbing Begravelsesforretning har mange års erfaring, hvorfor vi kan vejlede dig grundigt i forhold til, hvordan I får en smuk ceremoni. Vi sætter en ære i at bistå de efterladte således, at det bliver en afsked, der er helt i jeres og den afdødes ånd.

At miste er svært at forholde sig til. Udover at I som familie skal tackle sorgen, er der en masse praktiske ting, som skal sørges for. Vi giver jer gerne en personlig hjælp i forhold til alle de praktiske ting, der skal til for at planlægge den sidste rejse.

Lad os planlægge en mindeværdig afsked sammen

For os er det vigtigste, at I føler jer trygge, når vi sammen skal planlægge en mindeværdig afsked for en, I holder af. Derfor er det essentielt for os, at I får en personlig og individuel service i forhold til jeres ønsker og behov.

Det kan være vanskeligt at foretage de rigtige valg midt i en svær tid. Der er så meget at skulle forholde sig til, når det sidste farvel skal arrangeres. Derfor kan det være rart med kompetent og kvalificeret hjælp for at sikre, at I får en kærlig afsked med en, der har stået jeres hjerte nær.

Der skal blandt andet tages stilling til følgende:

  • Ønsker I en begravelse eller en bisættelse?
  • Skal det eventuelt være en maritim begravelse?
  • Skal den afdøde iføres eget tøj eller ligklæder?
  • Skal der indrykkes dødsannonce, og hvordan skal den være udformet?
  • Hvornår og hvor skal højtideligheden afholdes?
  • Hvilken kiste eller urne ønsker I?
  • Hvilke blomster skal der bestilles?

Hvad er en begravelse?

En begravelse foregår således, at der synges en salme efter præstens tale. Derefter bliver kisten båret ud til gravstedet af de personer, der er valgt til at gøre dette. De resterende deltagere til begravelsen går i stilhed efter kisten.

Ved gravstedet er bærerne af kisten med til at nedsænke den i jorden. Efterfølgende beder præsten en lille bøn og foretager jordpåkastelsen. Jordpåkastelsen sker tre gange, mens præsten siger: ”Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du genopstå”.

Til sidst bedes fadervor, og velsignelsen lyses af præsten. Afslutningsvis synges der en salme ved graven. Når graven er dækket med jord, bliver alle blomsterne fra kirken lagt på gravstedet.

Hvad er en bisættelse?

Ved en bisættelse foregår jordpåkastelsen i kirken efter præstens tale og en salme. Også her kastes der jord på kisten tre gange med de samme ord som ved en begravelse. Præsten lyser efterfølgende velsignelsen, og alle deltagere i kirken beder fadervor sammen.

Kisten bliver båret ud til rustvognen, der holder og venter udenfor kirken, af de pårørende eller andre valgte personer. Alle, der deltager i bisættelsen, følger i stilhed efter kisten. Ved rustvognen tages der den endelige afsked. Det er muligt at lægge breve, blomster eller kære ejendele på og ved siden af kisten.

Til sidst kører rustvognen til krematoriet med kisten. I modsætning til en begravelse er den endelige afslutning ved en bisættelse først, når urnen senere bliver sænket ned i jorden.

Min sidste vilje – hvad er det?

Min sidste vilje er et dokument, hvor den afdøde før sin død har nedfældet, hvad vedkommende har af ønsker til sin egen begravelse eller bisættelse. Det er altså vigtigt for de efterladte at vide, om der forefindes et sådant dokument.

Ofte sidder familiemedlemmer nemlig tilbage og kan blive i tvivl eller uenige om, hvad der er det rigtige at gøre i forhold til den afdødes ånd. Det kan derfor være en god idé at få udfyldt ”min sidste vilje” således, at det bliver nemmere for din familie at få planlagt din begravelse ud fra dine ønsker

Du kan hjælpe dine efterladte ved at gøre dine egne overvejelser omkring din sidste rejse. På vores side finder du ”min sidste vilje”, som du selv kan udfylde med relevante informationer.

Vi sørger for en kærlig afsked

Har I brug for en bedemand i Sakskøbing, hvor vi sammen planlægger en kærlig afsked for jeres kære? Vi hjælper jer gerne gennem hele processen, så I er sikret, at det hele bliver lige som, I ønsker jer, at det skal være samt, at det er i overensstemmelse med den afdødes ønsker.

I kan tage kontakt til Fugls Begravelsesforretning på tlf. 40 17 16 12 eller på mail info@fugls-begravelsesforretning.dk.

crossmenuchevron-down