Bedemand Nykøbing Falster

Det er utrolig vigtigt at få sagt ordentligt farvel til dem, vi mister. Hos Fugls Begravelsesforretning lægger vi vægt på den gode afsked.

Vi ønsker, at alle føler sig trygge og får udtrykt det, som de gerne vil i en vanskelig tid, hvor det kan være svært at overskue både tabet og begravelsesforberedelserne. Det er derfor vigtigt for os, at der er god tid til den personlige kontakt og samtaler med de efterladte.

Vi ved, at det er essentielt med tryghed i en meget svær og sårbar tid. Det betyder, at vi gør vores ypperste for, at de pårørende føler sig trygge, når de overlader deres kære til os.

Vi lytter altid til jer og jeres ønsker

Ved vores personlige kontakt med de efterladte lytter vi meget opmærksomt i forhold til, hvad de pårørende har af ønsker. Under samtalerne yder vi desuden hjælp og rådgivning i forhold til alle aspekter, når der er behov for dette.

Har den afdøde udfyldt dokumentet ”min sidste vilje”, kigger vi den gerne igennem sammen med familien. Her står nemlig alle vedkommendes tanker og ønsker beskrevet. Dette går vi meget op i bliver overholdt ned til den mindste detalje.

Hvad er en begravelse?

De fleste kalder det for en begravelse, uanset om det er en begravelse eller en bisættelse. Men der er forskel på de to begreber, hvorfor der skal tages stilling til, om det skal være det ene eller det andet.

Det kan være svært for mange at afgøre, om det skal være en begravelse eller en bisættelse af deres kære. Forskellen på en begravelse og en bisættelse ligger ene og alene i begravelseshandlingens afslutning.

Ved en begravelse afsluttes højtideligheden med, at kisten bæres ud til gravstedet af familien eller venner. Kisten nedsænkes herefter i jorden, og præsten kaster jord på kisten tre gange. Ritualet afsluttes med en velsignelse.

Når gravstedet er dækket med jord, sørger bedemanden for, at alle blomsterne fra kirken bliver lagt på gravstedet.

Ved en bisættelse foregår jordpåkastelsen i kirken. Den kirkelige handling slutter med, at familie og venner bærer kisten ud til rustvognen. Der er på dette tidspunkt mulighed for, at alle kan sige et sidste farvel.

Mens det sidste farvel står på, kan der lægges breve, blomster og personlige ting på og omkring kisten. Når tiden er inde til det, kører bedemanden kisten til det lokale krematorium.

Få hjælp til planlægning af den sidste rejse

Den sidste rejse er vigtig både for den afdøde, men også for de efterladte, der står tilbage med sorgen over at have mistet en, de har kær. Fugls Begravelsesforretning hjælper jer med, at det hele bliver, som I har tænkt jer. Hvor meget I har brug for hjælp til, er op til jer. Vi tilbyder følgende i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse:

 • Hjælp til valg af kiste eller urne
 • At vælge ligklæder, hvis den afdøde ikke skal iføres eget tøj
 • Vi sørger for alle henvendelser til myndighederne
 • Vi kan indhente alle nødvendige personlige oplysninger
 • Hjælp til udformning og indrykning af dødsannonce
 • At lave aftaler med præsten
 • Vi reserverer enten kapellet eller kirken
 • Vi kan forestå kontakt til kirkegården eller krematoriet
 • Være behjælpelige med at søge begravelseshjælp
 • At afhente dødsattesten
 • Forestå bestilling af blomster
 • Al transport med rustvogn

Vores opgave er forskellig fra begravelse til begravelse. Det afhænger af, hvad I og eventuelt den afdøde har af individuelle ønsker. Det aftaler vi under vores samtaler med jer. Disse samtaler kan foregå på vores kontor eller i jeres hjem.

I kan trygt henvende jer til os

Hvis I har brug for en bedemand i Nykøbing Falster, kan I trygt henvende jer til os. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at I får taget en værdig afsked. Er den afdøde ikke medlem af Folkekirken? Vi hjælper jer også med alt det praktiske i dette tilfælde.

I er velkomne til at tage kontakt til os på tlf. 40 17 16 12 eller på mail info@fugls-begravelsesforretning.dk.

crossmenuchevron-down