Bedemand Lolland

Det kan være overvældende at håndtere et dødsfald. Men I behøver ikke at gå gennem processen alene. Hos Fugls Begravelsesforretning hjælper vi jer med at planlægge begravelsen, når I har mistet en af jeres kære.

Vores ønske er at give alle familier en personlig service samt den forståelse, de har brug for på et tidspunkt med stor sorg i deres liv.

Vi er dedikerede fagfolk, der planlægger begravelsen sammen med jer. Vi lytter og vejleder familier til at træffe beslutninger, der kan være svære i forbindelse med et dødsfald.

Uanset om I er kommet til vores hjemmeside for information om en kommende begravelse eller for at planlægge med tanke på fremtiden, håber vi, at de oplysninger, I finder her vil være nyttige.

Hvad hjælper en bedemand med?

At planlægge en begravelse indebærer, at familien skal beslutte, hvordan I ønsker at tage afsked med jeres kære. Det kan være svært og overvældende, men bedemandens opgave er at guide jer så godt gennem processen som muligt.

Bedemanden kan hjælpe med alt fra start til slut til en begravelse og bisættelse såsom:

 • Valg af kiste eller urne
 • Udfylde og aflevere dødsattest til myndigheder
 • Indrykke dødsannonce
 • Reservere en kirke eller et kapel
 • Rustvognskørsel
 • Bestilling af gravsted
 • Bestilling af blomster
 • Lave aftaler med præsten
 • Koordinere aftalerne med præsten, krematorium, kirkekontor m.m.

I kan derfor forvente, at vi varetager alle de praktiske ting for jer, hvis I ønsker det.

Med Fugls Begravelsesforretning får I en bedemand, som lægger stor vægt på den personlige kontakt. Vi arrangerer den ønskede højtidelighed i form af en bisættelse eller begravelse efter familiens ønsker, så der kan tages den afsked, I har brug for.

Vi står til rådighed for at guide jer gennem hele processen i det omfang, I har behov for. Uanset om I har brug for et afslappet møde derhjemme eller et mere formelt møde på et af vores kontorer, er vi klar til at hjælpe jer.

Planlæg frem i tiden

At tage sig tid til at planlægge frem i tiden er en god idé i forbindelse med en begravelse eller en bisættelse. Det sikrer nemlig, at du kan fortælle dine ønsker på en måde, der passer dig. Samtidigt giver det dig mulighed for at føle, at du ikke ender med at efterlade en følelsesmæssig eller økonomisk byrde for din familie i en tid med sorg.

Med ”min sidste vilje” kan du fortælle, hvordan du gerne vil have din afsked med dine kære skal foregå. Herved kan du hjælpe din familie med at sikre, at dine endelige ønsker udføres ved din død og lette byrden for dem, når de skal træffe vanskelige beslutninger.

Sådan kan du gøre dine ønsker kendte

Den bedste måde, at lade dine familiemedlemmer kende til dine bisættelses- eller begravelsesønsker, er ved at skrive en liste med specifikke instruktioner i et dokument.

Dette dokument skal indeholde oplysninger om, hvad der bør og ikke bør gøres ved din død, så din familie ikke behøver at gætte, hvad du ville have ønsket. Det er derfor en fordel at udfylde ”min sidste vilje” både for din egen, men også for din families skyld.

Den type oplysninger, der kan skrives i dokumentet, omfatter blandt andet:

 • Om du ønsker at blive kremeret eller begravet
 • Om du ønsker en højtidelighed
 • Hvor højtideligheden skal finde sted
 • Om du ønsker, at en præst skal medvirke
 • Om du ønsker nogle specifikke salmer
 • Om du ønsker en dødsannonce
 • Om du ønsker, at din aske skal spredes over havet
 • Andre former for ønsker
 • m.

Du ved aldrig, hvornår du ikke længere er her, så du skal ikke vente med at skrive dine ønsker ned. Det er også vigtigt at lade dine kære vide, at du har udfyldt ”min sidste vilje”, og hvor de kan finde det henne. På den måde kan de få adgang til det på det rette tidspunkt.

Begravelser og højtideligheder, der afspejler dine kære

Det er ikke alle familier, der følger den traditionelle vej med en kirkelig handling. Nogle bruger udelukkende de faciliteter, der stilles til rådighed i kirken eller i kapellet, mens andre søger trøst ved at have deres elskede derhjemme for at sige deres personlige farvel en sidste gang.    

Vi har hjulpet familier med at organisere begravelser for deres kære i mange år. Vi er stolte af vores personlige, venlige og omsorgsfulde service. Vi ved, hvor svær en tid denne kan være for hele familien. Det vigtigste for os er derfor, at det foregår på en måde, der afspejler jeres kære og vedkommendes eventuelle sidste ønsker.

Har I spørgsmål vedrørende planlægningen af en begravelse eller en bisættelse, står vi klar til at besvare dem. For mere information om vores ydelser er I velkomne til at kontakte os via tlf. 40 17 16 12. Alternativt kan I kontakte os på mail info@fugls-begravelsesforretning.dk, hvis I mangler hjælp fra en bedemand på Lolland.

crossmenuchevron-down